Πάει και αυτή…

double_l-copy.jpg

Κύριε Χάρη, μιας και ξέρω ότι μας διαβάζετε (κι αν όχι εσείς, μάλλον κάποιοι συνεργάτες σας), δεν παίρνετε στην XL και τα παιδιά που δούλευαν στην Νταμπλ; Αυτή ήταν και η πρώτη εφημερίδα που έκλεισε στο… στοίχημα που είχαμε θέσει στις 26/10. 2,50 απόδοση έδινε τότε…
Για όσους δεν ξέρουν καν τι σημαίνει Νταμπλ, ήταν μια προσπάθεια στήριξης του ΟΣΦΠ.
Τα πολύ σημαντικά νέα από τον χώρο της αθλητικής μηντιολογίας, είναι ότι ο Κώστας Βερνίκος αποφάσισε να μην αναλάβει διευθυντής στο αθλητικό της ΕΡΤ. Για όσους ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις θα γνώριζαν ότι και τώρα που δεν ήταν διευθυντής, αυτός έκοβε και έραβε, αλλά με τα νέα «πράσινα» (και δεν εννοώ ΠΑΣΟΚ) δεδομένα στην Μεσογείων, ο «κόκκινος» (και επίσης δεν εννοώ ΚΚΕ) Kώστας λέγεται πως δεν ήθελε να ελέγχεται άμεσα. Γάτος…
ΥΓ. Πάλι προς τον κ. Ξύδη: Αυτή η εφημερίδα σας πότε θα βγει επιτέλους; Να δούμε και κάτι διαφορετικό βρε παιδί μου, γιατί βαρεθήκαμε (δεν ειρωνεύομαι και δεν γλείφω. Απλά περιμένω να δω στην πράξη τα όσα μου γράφατε).

Advertisements

12 responses to “Πάει και αυτή…

 1. Ειναι προφανές το γιατί εκλεισε η Νταμπλ. Αφού θα περάσουν οι Παγουράδες στο Κύπελλο οπότε δεν θα παει για νταμπλ ο Γαβ. Οπότε θα ήταν μάλλον άστοχο να υπάρχει… χαχαχαχα

 2. Το μόνο για το οποίο μπορώ να διαβεβαιώσω όσους (και χαίρομαι γι’ αυτό) βλέπω ότι περιμένουν με περιέργεια, αν μη τι άλλο, την έκδοση της SportXL είναι ότι, δημοσιογραφικά, θα μπορούσε να κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον ένα δεκαήμερο…
  Το όλο ζήτημα ως τώρα έχει να κάνει απλώς με την εξασφάλιση απρόσκοπτης και εντός (υψηλών) προδιαγραφών εκτύπωση, κάτι που, ως τώρα, έχει αποδειχθεί δύσκολο και το οποίο, όσοι μπορούν, προσπαθούν να κάνουν ακόμη δυσκολότερο.
  Τι τα θέλετε; Οι μπίζνες είναι πόλεμος και όλα επιτρέπονται στον έρωτα και στον πόλεμο, όπως έχει γράψει ο Σαίξπηρ (ή, τέλος πάντων, όποιος υπέγραφε έτσι, καθότι ο Σαίξπηρ ήταν ένας πολύ περιορισμένης μόρφωσης χωρικός που αποκλείεται να είναι ο πατέρας τέτοιων «ψαγμένων» και άρτιων απ΄ όλες τις απόψεις, θεατρικών έργων).
  Συνεπώς, το 2 Φεβρουαρίου του «κάποιου» το βλέπω, προς το παρόν, ως… σύντομο (χρονικώς) ανέκδοτο. Στις 11, ίσως -και υπό προϋποθέσεις.
  Σε κάθε περίπτωση, να πούμε κι αυτό: στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει να βγαίνουν εφημερίδες μέσα σε… 15 μέρες (και, δυστυχώς, ίσως γι’ αυτό να κλείνουν και σε τριάντα). Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε: να μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, ώστε, στην ουσία, να είναι μόνον θέμα «ιδεολογίας» ή ποιότητας χαρτιού ή προσφορών το αν θα επιλέξει κάποιος την «άλφα» ή τη «βήτα».
  Η SportXL, αντίθετα, είναι μια εφημερίδα που σχεδιάστηκε από το λευκό χαρτί. Δεν μοιάζει με καμία άλλη, στο παραμικρό: ούτε σε εμφάνιση, ούτε σε περιεχόμενο.
  Οι (ούτε) δύο μήνες δουλειάς για να παραχθεί αυτό το προϊόν, παρότι έχουν γίνει σε εγκαταστάσεις -και υπό συνθήκες εργασίας- τέτοιες που κάνουν όσους συναδέλφους μας έχουν επισκεφτεί να ντρέπονται και να θλίβονται για τους «κινέζικους πάγκους» στους οποίους δουλεύουν εκείνοι, με ίντερνετ ταχύτητας dial-up σύνδεσης, και κομπιούτερ τεχνολογίας… χ386, είναι χρονικό διάστημα που θα άφηνε άφωνους τυχόν Ευρωπαίους συναδέλφους μας…
  ΚΑΜΜΙΑ εντελώς νέα, σχεδιαστικώς, εφημερίδα δεν μπορεί, κανονικά, να στηθεί μέσα σε λιγότερους από τρεις μήνες και το γεγονός ότι εμείς βρισκόμαστε σήμερα σε τελικό στάδιο έκδοσης αποτελεί πραγματικό άθλο και αποτέλεσμα πραγματικής αυτοθυσίας. Δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί εάν δεν συμμετείχαν σ’ αυτόν με την καρδιά τους όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος στην προσπάθεια, την πιστεύουν, τη στηρίζουν και την πονάνε, εκτιμώντας έμπρακτα το γεγονός ότι τους δίνονται (στους περισσότερους, για πρώτη φορά στην καριέρα τους, σύντομη ή και μακρά) ΌΛΑ τα εχέγγυα, υλικά και ηθικά για να δουλέψουν με επαγγελματική αξιοπρέπεια σ’ ένα πρότζεκτ που βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα.
  Ίσως, λοιπόν, απ’ όσα λέω και πιο πάνω, να αντιλαμβάνεστε και για ποιο λόγο, όποιος έχει το ένα του ποδάρι πατημένο γερά στο σημερινό καθεστώς του Τύπου στην Ελλάδα, βρίσκει έως και απαραίτητο να απλώσει το άλλο για να μας βάλει, αν μπορεί, και μια τρικλοποδιά: επειδή «χαλάμε την πιάτσα»… πριν βγούμε καν! Και, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, θεωρούν έτσι δεδομένο ότι θα την «απο-χαλάσουμε» βγαίνοντας.
  Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλουμε είναι το αντίθετο: να την φτιάξουμε.
  Να δημιουργήσουμε νέους αναγνώστες, από τους χιλιάδες ανθρώπους που σήμερα, κουρασμένοι από την ομοιομορφία εμφάνισης και τρόπου σκέψης απέναντί τους ΔΕΝ αγοράζουν αθλητικές εφημερίδες.
  Αν το καταφέρουμε αυτό, η πιάτσα φτιάχνει, δεν χαλάει. Διότι θα βρουν χώρο σ’ αυτήν κι ένα σωρό παιδιά αξιόλογα, που σήμερα «δεν έχουν θέση» στις εφημερίδες ενός τοπίου γεμάτου μισσαλοδοξία, φτηνό χιούμορ, αντίληψη περί λάϊφστάϊλ που περιορίζεται σε κάνα βυζί και δυό τρία κορδονάκια και όλα τα σχετικά.
  Στην sportXL, δυό από τα παιδιά που μέχρι τώρα μας έχουν βγάλει τα μάτια όσο προετοιμαζόμαστε (δεν θα πω τα ονόματά τους, για ευνόητους λόγους) έχουν ο ένας εκδιωχθεί ως «ακατάλληλος» από αθλητική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και ο άλλος δεν έχει καταφέρει καν να βρει δουλειά ως τώρα -παρότι το βιογραφικό του και μόνο (για να μη μιλήσω για το ήθος και την εν γένει συμπεριφορά του) αρκεί για να σ’ αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
  Μη… γκρινιάζετε, λοιπόν, για την καθυστέρηση. Δεν υπάρχει… ολόκληρη ντροπή γι’ αυτήν. Μισή υπάρχει -και δεν είναι δική μας.
  Σε κάθε περίπτωση, λίγη ακόμη υπομονή. Προς το παρόν, γεύση από την αισθητική της εφημερίδας στη διεύθυνση: http://www.sportxl.gr και, κατά τα λοιπά, υπόσχεση αυτό, τα καλύτερα έρχονται.

  ΥΓ: Προς τον φίλο «Κοντό» (ή είναι ο «Γκαβός»;): Η «Νταμπλ» είναι μια γενικότερα πονεμένη ιστορία. Μακάρι, λοιπόν, να είχαμε την ευχέρεια να απορροφήσουμε τον κόσμο της -ακόμη και το μέρος του κόσμου που μας γύρισε την πλάτη προκλητικά, κάποτε. Δυστυχώς, περιθώριο για άλλες προσλήψεις αυτόν τον καιρό, δεν υπάρχουν. Μακάρι να υπάρξουν αύριο. Εν τω μεταξύ, όμως, ίσως η προτροπή σου να ήταν καλύτερο να απευθυνθεί στον νέο ιδιοκτήτη του Sportime και της Αθλητικής Ηχούς, π.χ., τον νέο ιδιοκτήτη του Derby (και μην σκέφτεσαι τα περί «ασυμβατότητας»: αυτά είναι για τον κόσμο που «τσιμπάει» και πλακώνεται στα στενά) ή προς τους (παλιούς) εκδότες άλλων εφημερίδων που… ήδη εκδίδονται και, συνεπώς, έχουν και κάτι άλλο εκτός από έξοδα (και μόνον) αυτόν τον καιρό.
  Εκτός, βέβαια, αν απευθύνεις την προτροπή σου προς εμάς, πιστεύοντας ότι μόνο εμείς μπορούμε να κινηθούμε σε τέτοιες λογικές, ενδιαφέροντος προς ανέργους συναδέλφους. Αν το κάνεις γι’ αυτό, μας τιμάς ειλικρινά, διότι, άσχετα με το αν μπορούμε ή όχι να ανταποκριθούμε στην έκκληση, κάθε εφημερίδα που κλείνει, όντως τη βλέπουμε σαν ένα χαστούκι προς όλο το σινάφι μας και, τα δικά μας μάγουλα τουλάχιστον, ακόμη δεν έχουν συνηθίσει να τρώνε χαστούκια και να λένε κι «ευχαριστώ» από πάνω.
  Αυτά. Να είστε καλά. Τα λέμε συντόμως -ελπίζω… όχι μόνο από ΄δω κιόλας!

 3. Γκαβέ & Κοντέ.
  Ακόμη κι ένας τόσο έγκυρος (όσο και συμπαθής) συνάδελφος όπως ο Χρήστος, μπορεί καμιά φορά να πέφτει έξω…
  Είτε είναι 2 είτε κάτι παραπάνω, πάντως, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ήδη. Η διαφήμιση παίζει από προχθές στη NOVA και λίαν συντόμως και στα επίγεια κανάλια…
  Άντε, να δούμε…

 4. Η εφημερίδα θα είναι σε στυλ Sportday, δηλαδή με γνωστά ονόματα στα άρθρα, ρεπορτάζ για όλες τις ομάδες και καλό φύλλο;
  Ή μήπως καμιά φτηνιάρικη οπαδική που θα μας γεμίσει προσφορές και DVD προκειμένου να την αγοράσουμε. Στη δεύτερη περίπτωση, οι μέρες τις είναι μετρημένες. Ελπίζω τέλος ένα μέρος του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού να το καλύπτει ο Καραπαππάς.

  Καλά σκάγια στο Δίκανο.

 5. Την είδα την διαφημίση (που αλλού θα έπαιζε για αρχή εξάλλου…) άντε και καλή αρχή! Για τον φίλο john που ρωτάει, οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι θα είναι μία άκρως παρασκηνιακή εφημερίδα με πολλούς ρεπόρτερ σε κάθε ομάδα και πολλά… σκίτσα!
  Αν κάνω λάθος, εδώ είναι ο κασκαντέρ να με διορθώσει! Πάντως θα είναι στο στυλ της sportday, με αρθρογράφους που είναι έκπληξη που ασχολούνται με τον αθλητικό ημερήσιο τύπο (γέμελος, λυκουρόπουλος κ.α.) αλλά και με ανθρώπους που έχουν την δική τους πορεία στο χώρο.
  Ο Ξανθάκης λέει 2 εγώ, λέω 11 του Φλεβάρη και βάζω και στοίχημα!
  Όσο για αυτούς που λένε γιατί να μην προτιμήσει ένα ντέρμπι για να βγει, η λογική είναι απλή… Φαντάσου μία εφημερίδα που θέλει να είναι ουδέτερη, να βγει μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ με τίτλο «Σφράγισε τον τίτλο» ή «Του έδειξε ότι είναι καλύτερη», ή «Στο κόλπο ο ΠΑΟ». Με τίτλους δηλαδή, που θα την χαρακτήριζαν υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας… Καλύτερα, να έχουν κερδίσει και οι τρεις, ή να μην παίζουν και να ετοιμάζονται για Ευρώπες παρά σε ντέρμπι…
  kontos rulez

 6. Δεν ξέρω ποιοι θα συμμετέχουν στην υπό έκδοση εφημερίδα, πάντως απευθύνω μια έκκληση στους υπεύθυνους αυτής: απαλλάξτε μας από τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα, τα εμετικά σχόλια, τα γλειψίματα προς πάσα κατεύθυνση, τα da pipa, την παραγκολογία, τη διαιτητολογία, τον πράσινο, τον κόκκινο, τον κίτρινο θεό, τους γκόντζους και τους πουλόπουλους. Καλή αρχή.

 7. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ ΤΗ ΝΤΑΜΠΛ ΡΕ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ
  ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s