Λούφα και παραλλαγή στα 18

Έχουμε πάει οι περισσότεροι στρατό και όλοι μας -πιστεύω- λέμε ότι ήταν τα καλύτερα μας χρόνια όσον αφορά χαβαλέ και φιλίες, αλλά ξέρουμε ότι ήταν και το πιο ανούσιο πράγμα που κάναμε.
Πόσοι μπορούν να πουν ότι έμαθαν κάτι στο στρατό, πλην του να… βρίσκουν τρόπους για να λουφάρουν;

Περίμενα λοιπόν από τους νέους πολιτικούς (λέμε τώρα) να κάνουν κάτι για να αλλάξουν αυτή τη μίζερη εικόνα. Και φυσικά να καταργήσουν την υποχρεωτική στράτευση σταδιακά. Δεν βρίσκω λόγο, τώρα που οι πόλεμοι παγκοσμίως γίνονται σε οικονομικό επίπεδο, μιας χώρα να έχει στρατό. Χρειάζεται κάποιους για να φυλάνε τα σύνορα, ας βάλει τους επαγγελματίες. Τέλος πάντων, αν δεν την καταργούσε να την μείωνε δραματικά.
Αντ’ αυτού πάει για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Κάποιοι θα πουν ότι επιτέλους δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίσαμε, όταν δουλεύαμε και ξαφνικά έπρεπε να τα παρατήσουμε όλα για να λουφάρουμε στην μονάδα μας. Και μετά άντε να ξαναρχίσεις τα πάντα από την αρχή σε ηλικία που πλησιάζε τα 25-26 (μέσος όρος που μπαίναμε όλοι).

Το κακό που θα κάνει ένα τέτοιο μέτρο είναι μεγάλο και δεν μπορεί να ειπωθεί ξεκάθαρα από κανένα, γιατί πολύ απλά όλοι βλέπουν τον στρατό ως κάτι καλό και όχι σαν αγγαρεία. Αν όντως ο στρατός σε πειθαρχούσε και είχε και παιδαγωγικό ρόλο θα ήταν άψογα να πηγαίνεις μετά το σχολείο. Αλλά μην γελιόμαστε μεταξύ μας έτσι…
Τώρα πολύ απλά, θα κάνει τα νέα παιδιά να βαριούνται από πιο νωρίς. Θα τα κάνει πιο νωθρά και θα αυξήσει και άλλο τον μέσο όρο ηλικίας στα Πανεπιστήμια. Πλέον τα αγοράκια θα μπαίνουν στα 19 με 20 και θα τελειώνουν σίγουρα μετά τα 25 γιατί όσο μεγαλώνεις τόσο και πιο δύσκολο να διαβάζεις. Βάλε και τα μεταπτυχιακά και τα υπόλοιπα και θα καταλάβεις ότι πάμε για πιο πίσω… Και μιλάω για ένα γενικότερο μέσο όρο.

Υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα για τη νεολαία και με το να τους βάζεις στο στρατό και να τους μαθαίνεις να λουφάρουν από τα 18 τους, το μόνο που τους κάνεις είναι κακό… Και δεν είπα τίποτα για ναρκωτικά, που στον στρατό έχουν τεράστια εξάρση, δεν είπα τίποτα για την τάση που αποκτάμε όλοι στα ελληνικά στρατά, να βρίσκουμε το καλύτερο μέσο για να βολευτούμε.

Το μοναδικό μέτρο που θα βοηθούσε είναι να αυξήσει και άλλους τους μισθούς των στρατιωτικων και να καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση…
Καλύτερα με επαγγελματίες οπλίτες παρά με λουφαδόρους πολίτες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s