Ευχές…

Δεν βγαίνω συχνά… Δεν υπάρχουν και φράγκα. Την Παρασκευή αποφάσισα να κάνω το λάθος να κατέβω με το αμάξι μου, Μοναστηράκι. Έψαξα να παρκάρω σε πάρκινγκ, ήταν όλα γεμάτα, στους δρόμους δεν υπήρχε τίποτα και έτσι θυμήθηκα ότι πιο μικρός, πάρκαρα στους πεζόδρομους, σε κάτι εκκλησίες, στον δρόμο που συνδέει την σταδίου με την Αθηνάς… Δεν ενοχλούσα κανένα, δεν υπήρχαν γύρω μαγαζιά, δεν έκλεισα κανένα.
Μετά από πολύ καιρό και αφου το ρεμπετάδικο που πήγαμε είχε όλα τα καλά τραγούδια (Παλιό γραμμόφωνο λέγεται και το συστήνω), ένιωσα ότι είχα διασκεδάσει. Και το είχα ανάγκη.
Γυρνώντας στο αμάξι… μου είχαν πάρει τις πινακίδες. Το πρόστιμο ήταν μόλις 40 Ευρώ, που πάει να πει 20 αν το δώσω στις αμέσως επόμενες μέρες. Σήμερα το πρωί, πήγα να τις πάρω, ενθυμούμενος την παλιά-όπως αποδείχθηκε- τροπολογία, που σου επέτρεπε να πληρώσεις 3 ή 4 φορές πάνω το πρόστιμο και να τις πάρεις. Έχει καταργηθεί όμως.
Καθημερίνα κάνω 50 χιλιόμετρα για να πάω από την δουλειά μου σπίτι και το ανάποδο. Να μείνω χωρίς αμάξι δεν υπήρχε σαν δεδομένο, γιατί θα έχανα πολλά μεροκάματα. Να κινούμαι με συγκοινωνίες, επίσης δεν γίνεται, γιατί μερικές φορές κάνω εξωτερικές δουλειές, οπότε τώρα, σας γράφω και περιμένω το αμάξι που νοίκιασα.
Εκεί στην Αθήνα, όπου με έγραψαν, φαντάζομαι θα κυκλοφορούν και άλλα… λαγωνικά της Δημοτικής Αστυνομίας (από εκεί ήταν η κλήση), που θα φορτώνουν τις αποσκευές τους, με πινακίδες. Ειλικρινά αναρρωτιέμαι, αν την ώρα που αποφασίσουν να σου στερήσουν τις πινακίδες, μπαίνουν λίγο στην διακασία να σκεφτούν ότι θα μπορούσε να είναι αυτοί στην θέση μου… Τους το εύχομαι ολόψυχα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s