Φρεσκαδούρα

NO 1 ΣΤΟ RADIO AIRPLAY

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2010 08:00

H Amy Macdonald με το “This is The Life” ήταν το Νο.1 τραγούδι στα ελληνικά ραδιόφωνα για το 2009 όσο αφορά το ξένο ρεπερτόριο. Το “This is The Life” παίχτηκε περισσότερες φορές από κάθε άλλο τραγούδι σύμφωνα με το ελληνικό airplay για την χρονιά που μας πέρασε.


Αθηναϊκό (αν όχι ελληνικό) ραδιόφωνο εν έτει 2009. Το δημοφιλέστερο «ξένο» τραγούδι σε ένα μέσο που έπαιξε φέτος ακόμη λίγοτερα τραγούδια είναι ενα τραγούδι του 2007! Όχι από τα τέλη του 2008, αλλά από το 2007!

Πώς μπορούμε να μιλάμε για ραδιόφωνο κύριοι; Για νέες μουσικές, για μουσική παιδεία, για ιδιαιτεροτητες και διαφορές και προσωπικό στυλ των παραγωγών, όταν το «ξενο» τραγούδι που ακούσαμε περισσότερο ήταν ενα κομμάτι προπέρσινο;Βλέπετε να αλλάζει τίποτα; Γιατί εγώ όχι.
Θα μου πεις τώρα: ειναι ενδεικτική αυτή η λίστα του music control; Κατ’ εμέ δεν είναι. Συμμετέχουν περίπου 30 σταθμοί απο Αθηνα, Θεσ/νικη και Χαλκίδα (!) και αντιγράφουν ο ένας τον άλλον. Παίζει 100 τραγούδια τη μέρα ο ένας;Τα ίδια 100 και ο άλλος.

Αυτό είναι το Music Control. Eκτός από χρήσιμο μέσο καταγραφής, είναι ένα χρήσιμο (για τους άσχετους) μέσο αντιγραφής. Παίζεις αυτά, ανεβάινεις στην ακροαματικότητα!
Γι’αυτό και το 2009 έμαθαν σχεδόν δύο χρόνια μετά την Είμυ, οι ακροατές του Πουνέντη, του Λαμψη κ.ο.κ.
Αυτό που λείπει (ευτυχώς υπάρχουν και οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) είναι να πατήσει κάποιος το reset… Που θα πάει, κάποια στιγμή θα γίνει…

Advertisements

2 responses to “Φρεσκαδούρα

  1. εγώ απορώ που απορεί ο country boy που απορείς… Επειδή η απορία είναι απορία. Δηλαδή. Απορία είναι η αβεβαιότητα, αμφιβολία που προέρχεται κυρίως από ελλιπή γνώση, κατανόηση, αντίληψη. Μπερδεύτηκα τώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s